Τρίτη 22 Αυγούστου 2017

ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ : ΑΘΛΟΣ 8ος


ΑΘΛΟΣ 8ος
« Η ΛΕΡΝΑΙΑ ΥΔΡΑ »
αντιστοιχία με τον Σκορπιό  [23 Οκτωβρίου -22 Νοεμβρίου]

Ο ΜΥΘΟΣ
Ο Δάσκαλος άκουσε τη χρυσή εντολή και κάλεσε τον Ηρακλή .                                  
« Τώρα το φώς λάμπει στην όγδοη πύλη.                                                                  
Στο αρχαίο Άργος έπεσε ανομβρία. Η Αμυμώνη ζήτησε ικετεύουσα την βοήθεια του Ποσειδώνα .                                                                                                    
Ο Ποσειδώνας τη διέταξε να κτυπήσει ένα βράχο και κάνοντάς το , ανάβλυσαν τρία κρυστάλλινα ρυάκια – ευθύς όμως μια ύδρα εγκατέστησε εκεί την φωλιά της.                                                                                                                        
Δίπλα στον ποταμό Αμυμώνη , βρίσκεται το γεμάτο πύον τέλμα της ύδρας. Μέσα σ΄αυτό το αηδιαστικό έλος πλαγιάζει το τέρας ύδρα ,λοιμός στην ύπαιθρο. Έχει εννέα κεφαλές και μια απ΄ όλες είναι αθάνατη.                                 
Μη νομίσεις  ότι θα εξυπηρετήσουν κοινά μέσα. Καταστρέφεις μία κεφαλή και στη θέση της φυτρώνουν δύο.»
Ο Ηρακλής , περίμενε με προσδοκία.                                                                            
«Μια συμβουλευτική λέξη μόνο μπορώ να σου δώσω. » είπε ο Δάσκαλος.        
« Εγειρόμεθα κλίνοντες το γόνυ , νικούμε παραδιδόμενοι, αποκτούμε εγκαταλείποντες. Προχώρει, Υιέ του Θεού και Υιέ του ανθρώπου και νίκησε» Έπειτα ο Ηρακλής πέρασε μέσα από την Όγδοη Πύλη.
Το τέλμα της Λέρνας που λίμναζε ήταν μια κηλίδα, που τρόμαζε όλους εκείνους που έφθαναν στα σύνορά της. Η δυσωδία της μόλυνε όλη την ατμόσφαιρα σε απόσταση επτά μιλίων. Όταν ο Ηρακλής πλησίασε, έπρεπε να σταματήσει γιατί η δυσωδία ήταν ανυπόφορη. Η λασπωμένη άμμος , που ήταν κινούμενη, ήταν κίνδυνος και πολλές φορές τράβηξε απότομα τα πόδια του , για να μην βυθισθεί προς τα κάτω, στη γη που υποχωρούσε.
Επί τέλους , βρήκε την φωλιά του τέρατος, Μέσα σε σπηλιά , μέσα σε βαθύ σκοτάδι, έμενε κρυμμένη η ύδρα. Μέρα και νύχτα, ο Ηρακλής παραμόνευε στον απατηλό Βάλτο, περιμένοντας την κατάλληλη ώρα , που το θηρίο θα εξορμούσε . Μάταια όμως , το τέρας έμενε μέσα στο βρωμερό του άντρο.  
Καταφεύγοντας σε ένα τέχνασμα , βύθισε τα βέλη του σε καυτή πίσσα και τα έριξε σαν βροχή κατ΄ευθείαν στο στόμα της σπηλιάς. Φασαρία και ταραχή ακολούθησαν.
Η ύδρα με τις εννέα κεφαλές της, που πέταγαν φλόγες, πρόβαλε. Η φολιδωτή ουρά της μαστίγωνε με μανία τα νερά και τη λάσπη. Τρείς οργιές ψηλά στάθηκε το τέρας , ένα πανάσχημο πράγμα, που φαινόταν σαν να είχε γίνει από όλες τις ρυπαρές σκέψεις που υπάρχουν από τότε που άρχισε ο χρόνος.
Η ύδρα πήδησε προς τον Ηρακλή και προσπαθούσε να τυλιχθεί γύρω στα πόδια του. Εκείνος έκανε ένα βήμα στο πλάι και κατάφερε ένα τόσο συντριπτικό χτύπημα, που μια από τις κεφαλές της κόπηκε στα δυο αμέσως. Πριν καλά-καλά πέσει το τρομερό αυτό κεφάλι στο έλος, ξεφύτρωναν δύο στη θέση του. Ξανά και ξανά , επιτέθηκε στο λυσσασμένο τέρας, αλλά αυτό γινόταν πιο δυνατό  μετά από κάθε έφοδο.                                                               
Τότε  θυμήθηκε τα λόγια του Δασκάλου του «Εγειρόμεθα κλίνοντες το γόνυ »  Πετώντας δίπλα το ρόπαλό του γονάτισε, άρπαξε την ύδρα με τα γυμνά του χέρια και την σήκωσε ψηλά. Όσο ήταν κρεμασμένη στον αέρα και οι ακτίνες του ηλίου έπεσαν πάνω της , έχανε τη δύναμή  της , και πάλευε σπασμωδικά. Όσο προχωρούσε ο αγώνας της ,αδυνάτιζε . Οι εννέα κεφαλές κρέμονταν και έπειτα με λαχανιασμένο στόμα και γυαλισμένα μάτια πέσανε προς τα μπρός. Μόνο όμως όταν έπεσαν κάτω, χωρίς ζωή πια, ο Ηρακλής ξεχώρισε τη μυστική κεφαλή που ήταν αθάνατη.                                                                                                   
Τότε απέκοψε το ένα αθάνατο κεφάλι της και το έθαψε κάτω από ένα βράχο  αλλά αυτό σφύριζε ακόμα άγρια.
Γυρίζοντας πίσω στάθηκε μπροστά στο Δάσκαλό του. « Η νίκη κερδήθηκε. Το φως που λάμπει στην όγδοη Πύλη , τώρα έσμιξε με το δικό σου. »

ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΜΥΘΟΥ
Είπαν στον Ηρακλή να βρει την ύδρα με τις εννέα κεφαλές, που ζούσε σε ένα βάλτο. Κάθε κεφαλή αντιπροσωπεύει ένα από τα προβλήματα που περιστοιχίζουν το θαρραλέο πρόσωπο που ζητά να κυριαρχήσει του εαυτού του.                                                                                                                                            
Το τέρας αυτό έχει το δικό του πανομοιότυπο. Κατοικεί μέσα στα σπήλαια του νου και ανθεί στο σκοτάδι και τον βόρβορο των σκοτεινών νοητικών κοιλωμάτων.                                                                                                                
Παραμένοντας βαθειά μέσα στα υπόγεια διαμερίσματα του υποσυνείδητου νου ,πότε ήρεμο και πότε σε μια φλογερή και ταραχώδη φρενίτιδα, το θηρίο δημιουργεί μια μόνιμη κατοικία. Περνάει πολύς καιρός μέχρι να καταλάβει το άτομο ότι τρέφει και συντηρεί ένα τόσο άγριο πλάσμα. Τα καυτερά βέλη της έφεσης πρέπει να εξαπολυθούν  πριν ανακαλυφθεί η παρουσία του.
Το να πολεμήσεις ένα τόσο φοβερό εχθρό, είναι πραγματικά μια ηρωική πράξη. Αποκόβεις μια κεφαλή και μια άλλη φυτρώνει στη θέση της. Κάθε στιγμή ,μια ποταπή επιθυμία ή σκέψη ξεπερνιέται , αλλά μια άλλη παίρνει την θέση της.                                                                                                              
Οι δοκιμασίες εδώ αφορούν τις τρείς όψεις της ανθρώπινης ύπαρξης καθώς συγχωνεύονται και αναμειγνύονται πάνω στο φυσικό πεδίο.
Οι τρεις κυριότερες δοκιμασίες χωρίζονται πάλι σε τρία στάδια και πάνω στην Ατραπό της Μαθητείας ο άνθρωπος βρίσκει τον εαυτό του να περνά απ` αυτό το ζώδιο για δοκιμασία και εμπειρία εννιά φορές.
Οι τρείς πρώτες κεφαλές συμβολίζουν τις φυσικές ορέξεις ,προτιμήσεις και τάσεις που είναι έμφυτες στη ζωώδη φύση και  συνδέονται με το σεξ, την φυσική άνεση και το χρήμα  σαν συμπυκνωμένη ενέργεια.
Η δεύτερη τριάδα αφορά  εις τα πάθη- συνδέεται με το συναισθηματικό ή αστρικό πεδίο –τον φόβο, το μίσος και την φιλοδοξία ή επιθυμία για δύναμη.

Αυτές είναι πιο λεπτές στη φύση τους καθώς δημιουργούν αυτόματα αποτελέσματα πάνω στο φυσικό πεδίο. Δεν είναι έμφυτες στη ζωώδη φύση, αλλά επιβάλλονται από τη φύση της επιθυμίας

Η τρίτη τριάδα στο νοητικό πεδίο ,αντιπροσωπεύει τις κακίες του κατώτερου κριτικού νου : την υπερηφάνεια, την χωριστικότητα, και την σκληρότητα.  Θυμηθείτε ότι το χειρότερο είδος της σκληρότητας δεν είναι η σκληρότητα του φυσικού πεδίου, αλλά είναι περισσότερο νοητική στο χαρακτήρα της.

Οι διαστάσεις του έργου που ανέλαβε ο Ηρακλής είναι πολύ απλές και φανερές. Έπρεπε να μάθει την τέχνη της μετουσίωσης των ενεργειών, που τόσο συχνά ωθούν τα ανθρώπινα όντα σε καταστροφικές τραγωδίες.                   
Κάνει επομένως τρία πράγματα : αναγνωρίζει την ύπαρξη της ύδρας, την αναζητά υπομονετικά, και τελικά την καταστρέφει. Χρειάζεται διάκριση για να αναγνωρίσει την ύπαρξή της, υπομονή για να ανακαλύψει την φωλιά της, και ταπεινοφροσύνη για να φέρει τα ακάθαρτα στοιχεία του υποσυνείδητου στην επιφάνεια και να τα εκθέσει στο φώς της σοφίας.
Όσο  πολεμούσε μέσα στο βάλτο, μέσα στη λάσπη, ήταν ανίκανος να νικήσει το τέρας. Έπρεπε να το σηκώσει στον αέρα, να μεταφράσει δηλαδή το πρόβλημά του, σε μια άλλη διάσταση για να το λύσει.                                                               
Με όλη την ταπεινότητα , γονατίζοντας στη λάσπη, έπρεπε να εξετάσει το δίλημμά του, κάτω από το φως της σοφίας, και στην υψωμένη ατμόσφαιρα της σκέψης που αναζητά και ερευνά.
Στις δυο προηγούμενες δοκιμασίες , ο Ηρακλής «σκότωσε »εκεί που έπρεπε να είχε αγαπήσει.                                                                                                                         
Στον Σκορπιό όμως πέτυχε τον μετασχηματισμό, να μετατρέψει την ενέργεια της σκληρότητας σε ενεργό συμπόνοια , και ξερρίζωσε από τη την φύση του μια τάση που θα μπορούσε να τον είχε κάνει ανάπηρο για κάθε μελλοντικό εγχείρημα. 
Μας ελέχθη , ότι μια από τις κεφαλές είναι αθάνατη. Αυτό σημαίνει, ότι όποια δυσκολία, όσο φοβερή να φαίνεται πως είναι, περιέχει ένα στοιχείο μεγάλης αξίας. Μην επιχειρήσετε να εξουσιάσετε την κατώτερη φύση και να πιστέψετε ότι το κατώτερο αυτό στοιχείο είναι ανώφελο και μάταιο .                                                    
Η αθάνατη κεφαλή , διαχωρισμένη από το σώμα του θηρίου, τάφηκε μέσα στο βράχο αλλά αυτό σφύριζε ακόμα άγρια. Αυτό σημαίνει πως η συγκεντρωμένη ενέργεια που δημιούργησε ένα πρόβλημα, παραμένει ακόμα , εξαγνισμένη και πάλι κατευθυνόμενη και αυξημένη μετά την κατάκτηση της νίκης. Μια τέτοια δύναμη πρέπει έπειτα να ελεγχθεί σωστά, και να διοχετευθεί κατάλληλα.           
Κάτω από το βράχο της σταθερής θέλησης , η αθάνατη κεφαλή γίνεται πηγή δύναμης. 
Οι τρεις ιδιότητες του χαρακτήρα που έπρεπε να εκφράσει ήταν ταπεινότης, θάρρος και διάκριση.                                                                                           
Ταπεινότης, να δει την κατάστασή του αντικειμενικά και να αναγνωρίσει τα μειονεκτήματα του.                                                                                                 
Θάρρος, να επιτεθεί στο τέρας που βρίσκεται συσπειρωμένο στις ρίζες της φύσης του.                                                                                                                  
Διάκριση , για να ανακαλύψει μια τεχνική για να χειριστεί τον θνητό του εχθρό.

Η αποκάλυψη των εγκάτων της βάσεως των επιθυμιών και των εγωιστικών παρορμήσεων που σαπίζουν στη υποσυνείδητη φύση, υπήρξε το έργο των σύγχρονων ψυχαναλυτών. Το ότι η τελευταία τεχνική φέρνει στην επιφάνεια τα αηδή δεδομένα των απωθημένων παρορμήσεων , είναι, αληθινό, αλλά πολλές φορές σταματάει σε αυτό το σημείο. Το άτομο κατανοεί ότι το τέρας βρίσκεται κρυμμένο στις υπόγειες περιοχές της συνείδησης, αισθάνεται όμως πτοημένο και βρίσκεται σε αμηχανία προσπαθώντας να έλθει σε συνεννόηση με αυτόν τον τρομακτικό εχθρό.
Ο Ηρακλής επικαλείται ένα λαμπρότερο φως από το φως του αναλυτικού νου. Ζητάει να ανυψώσει το πρόβλημα του σε υψηλότερη διάσταση και να μην ταράζει άσκοπα το τέλμα του υποσυνείδητου. Προσπαθώντας να δει το δίλημμα του στο φως εκείνης της σοφίας που ονομάστηκε ψυχή, το αντιμετωπίζει από μια νέα όψη.                                                                                      
Έτσι εξουδετερώνει το σφίξιμο της ύδρας και υποτάσσει το θηρίο.

 Όλα εξαρτώνται από το πώς χρησιμοποιούμε την τριπλή αυτή προσωπικότητα  : για εγωιστικούς  ή  θείους σκοπούς ;                                                             
Η μεγάλη πλάνη είναι να την χρησιμοποιούμε για εγωιστικούς σκοπούς.                Τ
ο πρόβλημα της ανθρωπότητας σε αυτό το μεγάλο Ηλιακό σύστημα μας, είναι η έλξη μεταξύ των αντιθέτων ( που σημαίνει επιθυμία ).                                  
Πάντοτε υπάρχει δυαδικότητα , δηλαδή εκείνο που είναι επιθυμητό και εκείνος που επιθυμεί.                                                                                                              
Συνεπώς στο σημείο της όγδοης Πύλης –στο σημείο του Σκορπιού­ -  ο ΕΑΥΤΟΣ καταλήγει να σκοτώσει τον κατώτερο εαυτό, για να του διδάξει την  σημασία  της ανάστασης.                                                                         
Στο  σημείο του Σκορπιού ο Ηρακλής απέδειξε στον εαυτό του το γεγονός ότι δεν μπορούσε πια να κατέχεται από το φίδι της πλάνης. Ελευθερώθηκε από τον φόβο, την ψευδαίσθηση και κάθε τι που θα μπορούσε να τον δολιευθεί.     
Το όραμα θα μπορούσε να γίνει ορατό.
Αυτό είναι από ψυχολογικής απόψεως το επίτευγμα του Ηρακλή σε αυτόν τον άθλο.                                                                                                                           
Εισήγαγε φως στο σκοτάδι του υποσυνείδητου.                                                                
Παλεύει με τις δυνάμεις του τέρατος, που κυλιέται στα βρωμερά νερά.                                                  
Έχει νικήσει τους εχθρούς του δικού του οίκου – κατέδειξε στον εαυτό του ότι ξεπέρασε την μεγάλη πλάνη και ότι η ύλη, η μορφή, δεν μπορούν να τον συνέχουν πλέον.                                                                                                       
 Μετά την εκκαθάριση ,είναι τώρα έτοιμος να αναλάβει τον επόμενο άθλο, όπου πρέπει να καταδείξει την ικανότητά του να ελέγχει τις δυνάμεις και το σθένος του νου.

ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ: ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Παραδοσιακός Κυβερνήτης - Άρης (6η ακτίνα)
Εσωτερικός Κυβερνήτης - Άρης (6η ακτίνα)
Ιεραρχικός Κυβερνήτης - Ερμής (4η ακτίνα)
Φτάνουμε τώρα να εξετάσουμε ένα ζώδιο που έχει υπέρτατη σπουδαιότητα στη ζωή του εξελισσόμενου  μαθητή. .
Η επιρροή του Σκορπιού και του πλανήτη Άρη είναι υπερβολικά αισθητή στις παγκόσμιες υποθέσεις ώστε να μπορεί να καλλιεργηθεί η αληθινή βαθιά γνώση, να αναπτυχθούν η αισιοδοξία και η κατανόηση και να μπορέσει να εκτιμηθεί η φύση των δοκιμασιών στις οποίες υπόκειται ο  παγκόσμιος μαθητής ,η ανθρωπότητα ,και έτσι να διαχυθεί φως πάνω στο δρόμο του ανθρώπου.                                                                                                                      
Μόνο μέσα από την κατανόηση θα έλθει η λύση και θα επιτευχθεί η διόρθωση του λάθους.  
Οι δοκιμασίες του Σκορπιού είναι τρείς στη φύση τους, καθώς αφορούν την τριπλή προσωπικότητα.                                                                                                       
Και πάλι χωρίζονται σε τρία στάδια και πάνω στην ατραπό της μαθητείας ο άνθρωπος βρίσκει τον εαυτό του να περνά από αυτό το ζώδιο για δοκιμασία και εμπειρία εννέα φορές από όπου και η εννιακέφαλη Ύδρα ή Φίδι η οποία συνδέεται πάντα με το Σκορπιό.                                                                                          
Από εδώ προκύπτει η φύση της εκπληκτικής νίκης που πέτυχε ο Ηρακλής, ο Θεός Ήλιος , σε αυτό το ζώδιο.
Αξίζει να σημειώσετε πως ο καθένας από τους μεγάλους Γιούς του Θεού που τα ονόματά τους επικρατούν στο νου των ανθρώπων – Ηρακλής, Βούδδας, Χριστός- συνδέονται με τα τρία ειδικά ζώδια του ζωδιακού που στο κάθε ένα πέρασαν από την δοκιμασία στην νίκη.
Στο Σκορπιό – ο Ηρακλής έγινε ο θριαμβευτής μαθητής.
Στον Ταύρο – ο Βούδδας πέτυχε την νίκη πάνω στην επιθυμία και έφτασε στην φώτιση.
Στους Ιχθείς- ο Χριστός ξεπέρασε τον θάνατο και έγινε ο παγκόσμιος σωτήρας.
Επομένως αυτοί οι τρείς αστερισμοί σχηματίζουν ένα τρίγωνο δύναμης και βαθειάς σημασίας επειδή προσφέρει εκείνες τις συνθήκες και εκείνη την ενέργεια που θα δοκιμάσει και θα τελειοποιήσει τις τρείς όψεις της προσωπικότητας ώστε να είναι αληθινές αντανακλάσεις των τριών θείων όψεων.
Ο Σκορπιός -μεταφέρει τη δοκιμασία στο φυσικό πεδίο και λύνεται με τη χρήση του ορθολογικού νου.
Ο Ταύρος-  κυβερνά την επιθυμία, και μεταφέρει την δοκιμασία στο συναισθηματικό ή αστρικό πεδίο. Εξυψώνει την ευαισθησία της επιθυμίας  στον κόσμο της ευαίσθητης αντίληψης που τον ονομάζουμε ενορατικό πεδίο.
Οι  Ιχθείς – μεταφέρουν την δοκιμασία στο νοητικό πεδίο, το οποίο είναι η  αντανάκλαση της όψης θέληση της θειότητας. Το πρόβλημα του μυημένου σε αυτό το ζώδιο εκφωνήθηκε από τον Χριστό στις λέξεις «Πατέρα ,ας γίνει το δικό Σου θέλημα, όχι το δικό μου. » Οι δοκιμασίες εξυψώνουν την εγωιστική θέληση της προσωπικότητας μέσα στο χώρο της θείας θέλησης και το αποτέλεσμα είναι έμπνευση και η ανάδυση ενός παγκόσμιου σωτήρα.
Συλλογιστείτε τα παραπάνω και μάθετε τα μαθήματα της ορμής, της επιθυμίας και της εγωιστικής θέλησης γιατί είναι πολλά και χρήσιμα.
1 .Ορμή είναι οι τρείς φυσικές προτιμήσεις και τάσεις που είναι έμφυτες στη ζωώδη φύση δηλ. σεξ, φυσική άνεση και χρήμα .
{ Σεξ -η σχέση των ζευγών των αντιθέτων. Αυτή μπορεί να χρησιμοποιηθεί εγωιστικά ή να αναμειχθεί θεία.
{ Φυσική άνεση – συνθήκες της ζωής που οικειοποιούνται εγωιστικά.
 { Χρήμα-που τοποθετείται εγωιστικά.

2. Οι δοκιμασίες που σχετίζονται με την επιθυμία και το αστρικό πεδίο .Είναι πιο λεπτές στη φύση τους καθώς δημιουργούν αυτόματα αποτελέσματα πάνω στο φυσικό πεδίο.                                                                                              
Δεν είναι έμφυτες στην ζωώδη φύση, αλλά επιβάλλονται από την φύση της επιθυμίας, δηλ. φόβος, μίσος και φιλοδοξία ή επιθυμία για δύναμη. 
{Φόβος – που καθορίζει την δραστηριότητα της ημέρας.
{ Μίσος- βασικός παράγοντας στον καθορισμό σχέσεων.
{Φιλοδοξία –που καθορίζει στόχους.

3.Οι δοκιμασίες του κατώτερου νου : υπερηφάνεια, χωριστικότητα και σκληρότητα.
{ Υπερηφάνεια- δηλ. η διανοητική ικανοποίηση, που κάνει το νου φραγμό στον έλεγχο της ψυχής.
{ Χωριστικότητα  -δηλ. η απομονωμένη στάση που κάνει το νου φραγμό στις ορθές ομαδικές σχέσεις.
{ Σκληρότητα –δηλ. η ικανοποίηση των μεθόδων του εγώ ή προσωπικότητας που κάνει τον νου το όργανο της αίσθησης της δύναμης.
Συνεπώς: Στο ζώδιο του Σκορπιού ο μη ανεπτυγμένος άνθρωπος φτάνει στο σημείο της επίτευξης των υλικών στόχων του. Συγκεντρώνει δύναμη, ελέγχει τους ανθρώπους γύρω του, χρησιμοποιεί το σεξ και το χρήμα ως μέσα για την επίτευξη των στόχων του.                                                                                              
Από την άλλη ο ανεπτυγμένος άνθρωπος που θέλει να ακούσει τις φωνές της ψυχής του, καλείται να αντιστρέψει την πορεία του και να ξεπεράσει αυτά ακριβώς που θα επιδίωκε αν άκουγε τη φωνή της ύλης.                                   
Δοκιμάζεται στο να ξεπεράσει τις εξαρτήσεις του από το χρήμα, το σεξ και την άνεση, από το φόβο, το μίσος, την επιθυμία για δύναμη, την υπερηφάνεια, την απομόνωση και τη σκληρότητα.                                                                                                       
Μόνο με το θρίαμβο πάνω σε αυτές τις επιθυμίες, κατορθώνει να υπερνικήσει της ανάγκες της μορφής του και να επιβάλλει τον έλεγχο εκ μέρους της ψυχής του.

Στο ζώδιο του Σκορπιού έχουμε τη δοκιμασία του μαθητή. Εδώ συγκρούονται οι επιθυμίες με τον ανώτερο εαυτό. Ο κυβερνήτης του Σκορπιού, Άρης, ενισχύει τις ατομικές επιθυμίες κι έτσι αυτές αποκτούν πολύ μεγάλη δύναμη και απειλούν να λάβουν τον έλεγχο στη ζωή του μαθητή.
Όταν αυτά τα λάθη γίνουν αντιληπτά και υπερνικηθούν το αποτέλεσμα είναι διπλό :η εδραίωση ορθών σχέσεων με την ψυχή και το περιβάλλον.                                                                                                                  
Αυτά τα δύο αποτελέσματα είναι ο στόχος όλων των δοκιμασιών στο Σκορπιό.
Φτάνουμε τώρα να εξετάσουμε τους κυβερνήτες αυτού του Ζωδίου.                  
Μέσα από αυτούς ,δύο ακτίνες έρχονται σε μια δυναμική θέση ελέγχου στο Σκορπιό.                                                                                                                    
Είναι η 6η Ακτίνα της αφιέρωσης και του Ιδεαλισμού  -μέσω Άρη                                                       
και η 4η Ακτίνα της Αρμονίας μέσα από Διαμάχη – μέσω Ερμή.
 Η 6η  έχει σχέση με τις μεθόδους της Ιχθυακής εποχής που τώρα περνά.          
Η 4η   έχει σχέση με τον τρόπο της ανθρώπινης ανάπτυξης.
Ο Άρης και ο Ερμής ελέγχουν  και ο Άρης είναι ιδιαίτερα ενεργός, γιατί είναι ο παραδοσιακός πλανήτης που ελέγχει την προσωπικότητα στον Σκορπιό,  όσο και ο εσωτερικός πλανήτης που καθορίζει την ανάπτυξη του μαθητή.
Ο Άρης είναι ο κυρίαρχος παράγοντας στις δοκιμασίες και τις εξετάσεις του μαθητή  διότι, κυβερνά και ελέγχει  το φυσικό φορέα.                                           
Εμφανίζεται πρώτα από όλα ως παραδοσιακός κυβερνήτης του Κριού, όπου γίνεται η πρώτη κίνηση που θα φέρει  εξωτερική εκδήλωση ή φυσική ενσάρκωση.                                                                                                                    
Στο Σκορπιό έχουμε το αποκορύφωμα ,το αποτέλεσμα όλων των μαχών που έγιναν κατά την διάρκεια της κίνησης γύρω από τον ζωδιακό ή τροχό της ζωής. Ο μαθητής πρέπει να επιδείξει τώρα την δύναμη , τον χαρακτήρα και την ποιότητα που εξελίχθηκε και αναπτύχθηκε μέσα του .
Ξεκίνησε στον  Κριό με τον Άρη να κυβερνά και ο μεγάλος πόλεμος ανάμεσα στις δυαδικότητες που κυβερνούν τον άνθρωπο άρχισε. Έτσι τα ζεύγη των αντιθέτων ήλθαν σε άμεση σχέση μεταξύ τους.                                                           
Επομένως, η επίδραση του Άρη έχει κυρίως μαζικές επιδράσεις και ομαδικά αποτελέσματα, δημιουργώντας μεγάλες μάχες, αλλά οδηγώντας τελικά στη μεγάλη αποκάλυψη. Στον Κριό είναι η τελική αποκάλυψη της φύσης της γνώσης και ο σκοπός της ενσάρκωσης. Στο Σκορπιό είναι η αποκάλυψη του οράματος της απελευθέρωσης και της υπηρεσίας.

Επίσης ο Άρης σχετίζεται στενά με το σεξ,, δηλ. μια όψη των ζευγών των αντιθέτων με αποτέλεσμα να ζωογονήσει οριστικά το ρεύμα της ζωής. Ζωογονεί, εξαγνίζει, και διεγείρει όλες τις όψεις και τους οργανισμούς μέσα στο σώμα , μέσα από το ρεύμα του αίματος.                                                                    
Με αποτέλεσμα η δυναμική του δραστηριότητα να ξεσηκώσει ολόκληρη την κατώτερη φύση και να επιφέρει την τελική εξέγερση. Τότε συμμετέχει ολόκληρος ο άνθρωπος και λύνεται ο «διαπληκτισμός των φύλων» στην ανώτατη όψη του μέσα από την μάχη που διεξάγεται ανάμεσα στην υψηλά ανεπτυγμένη προσωπικότητα ή φύση της μορφής και την ψυχή που ζητά να είναι ο υπέρτατος παράγοντας ελέγχου.

Όπως ξέρετε το χρώμα που αποδίδεται στον Άρη είναι το κόκκινο. Είναι μια αντιστοιχία στο ρεύμα του αίματος και από εκεί προκύπτει και η σχέση του Άρη με το πάθος, με το θυμό, και μια αίσθηση γενικής αντίθεσης. Η αίσθηση της δυαδικότητας είναι υπερβολικά πανίσχυρη.
Συμβολικά στη σχέση Άρη- αίματος  που δημιουργεί την διαμάχη ανάμεσα στη ζωή και το θάνατο [ο Σκορπιός ως ζώδιο θανάτου] αξίζει να σημειώσουμε πως ο Άρης μέσω της 6ης ακτίνας  κυβερνά  τον Χριστιανισμό.                                       
Είναι μια θρησκεία αφοσίωσης, φανατισμού, μεγάλου κουράγιου, ιδεαλισμού και πνευματικής έμφασης πάνω στο άτομο και την αξία του και στο πρόβλημα της διαμάχης και του θανάτου… Χαρακτηριστικά προσφιλή στην παρουσίαση της Χριστιανικής θεολογίας.                                                                                              
Είναι όμως κυρίως μια θρησκεία που κήρυξε ένα σκληρό και παράλογο πόλεμο ενάντια στο σεξ και τις επιπτώσεις του. Έδωσε έμφαση στη στρατευμένη αγαμία –αγαμία εκεί που σχετίζονται οι γυναίκες και τα δικαιώματά και τη φύση τους.                                                                                                  
Θεώρησε τη σεξουαλική σχέση ένα από τα κύρια κακά στον κόσμο και έδωσε έμφαση πάνω στην αδιάσπαστη φύση των δεσμών του γάμου όταν εγκρίνεται από την Εκκλησία.
Όλα αυτά ήταν το αποτέλεσμα της ωφέλιμης ή της βλαβερής επίδρασης της δύναμης της 6ης ακτίνας πάνω στη φύση της μορφής.                            
Παρ΄όλα ,αυτά ελάχιστη προσοχή έχει δοθεί στην επιρροή του Άρη πάνω στον Χριστιανισμό, που τον κάνει οριστικά μια στρατιωτικοποιημένη θρησκεία, συχνά σκληρή και σαδιστική ( όπως μαρτυρείται από τους φόνους και τα βασανιστήρια που έγιναν στο όνομα του Χριστού, ο οποίος ήταν ο κύριος Αντιπρόσωπος της αγάπης του Θεού).                                                                       
Μέσα σε ολόκληρη τη διδασκαλία της Χριστιανικής θεολογίας , το θέμα του αίματος τρέχει ακατάπαυστα και η πηγή της σωτηρίας βρίσκεται πάνω στη σχέση του αίματος και όχι πάνω στην όψη της ζωής που τη συμβολίζει και  την καλύπτει το αίμα.                                                                                                             
Είναι η πίστη ενός εσταυρωμένου και νεκρού Χριστού που κυβερνά τον Χριστιανισμό και όχι εκείνη του εγερμένου Διδασκάλου της τωρινής εποχής των Ιχθύων.                                                 
Ένας από τους λόγους για αυτή την διαστρέβλωση της αλήθειας ήταν ότι ο Απόστολος Παύλος - εκείνος ο μεγάλος μυημένος , πριν πάρει την τρίτη μύηση , την οποία πήρε τον καιρό που δρούσε όπως εξιστορείται στις Πράξεις  των Αποστόλων – ήταν δυναμικά κάτω από την επιρροή του Άρη και είχε γεννηθεί στο Σκορπιό.                                                                                                                   
Ήταν αυτός που έδωσε τη χροιά του Σκορπιού-Άρη στην ερμηνεία και στην έκθεση της Χριστιανικής Διδασκαλίας και απομάκρυνε την ενέργειά της σε κανάλια διδασκαλίας για τα οποία ο ιδρυτής της δεν είχε καμία πρόθεση.
Το θέμα του αίματος και του θανάτου , του πόνου και της σκληρής δοκιμασίας του μαθητή, η αξία της ατομικής διαμάχης και η συνείδηση της δυστυχίας της ύπαρξης οφείλονται βασικά στις συνδυασμένες επιρροές του Σκορπιού- Άρη που κυβέρνησαν τον Χριστιανισμό για τόσο πολύ χρόνο και τώρα χάνουν την επιρροή τους.
Ο Σκορπιός είναι ο μεγάλος αστερισμός που επηρεάζει το σημείο στροφής στη ζωή της ανθρωπότητας και την ζωή της ατομικής ανθρώπινης ύπαρξης. Στο Σκορπιό υπάρχει ο θάνατος της προσωπικότητας, με τις βαθιές επιθυμίες της, τους πόθους της, τις φιλοδοξίες της και την υπερηφάνεια της.
 Ο μαθητής –μετά από τον θάνατο της προσωπικότητας και της επιθυμίας- προχωρά στους Ιχθείς όπου πεθαίνει πάλι «μέσα σε μια αιώνια ανάσταση».               
Στους Ιχθείς υπάρχει ο θάνατος  όλων των προσκολλήσεων και η απελευθέρωση της ψυχής για υπηρεσία σε μια παγκόσμια κλίμακα.                         
Ο Χριστός στους Ιχθείς έδωσε το παράδειγμα της αντικατάστασης της προσκόλλησης από την αγάπη.
Ο Χριστιανισμός αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα του θανάτου της προσωπικότητας με τις ατομικές και όχι τις παγκόσμιες επιπτώσεις.               
Η αγάπη λείπει σημαντικά και το χρώμα που ελέγχει τον χριστιανισμό είναι στην πραγματικότητα το κόκκινο.                                                                                       
Δεν είναι η έκφραση του Χριστού, αλλά η παρουσίαση Σκορπιού-Άρη του Απ. Παύλου.                                                                                                                             
Ο Άρης κυβέρνησε τον χριστιανισμό επειδή ο Απ. Παύλος παρερμήνευσε τις εσωτερικές σημασίες του μηνύματος της Καινής Διαθήκης , και το παρερμήνευσε επειδή η αλήθεια –όπως όλες οι αλήθειες καθώς προσεγγίζουν την ανθρωπότητα – έπρεπε να περάσει μέσα από το φίλτρο του νου και του εγκεφάλου της προσωπικότητας του.                                                                         
Τότε τους δόθηκε μια προσωπική χροιά και ροπή.                                                            
Αυτές ευθύνονται για την λυπητερή ιστορία του Χριστιανισμού και την οδυνηρή θέση των εθνών σήμερα –που παρασύρονται ακόμη από το μίσος, που κυβερνώνται από το φόβο και ταυτόχρονα από τον ιδεαλισμό, από μια φανατική προσκόλληση στο εθνικό τους πεπρωμένο , όπως το ερμηνεύουν, και την «επιδίωξη του αίματος», όπως είναι η συσσώρευση των διαδεδομένων εξοπλισμών.
Όλα αυτά είναι χαρακτηριστικά της 6ης ακτίνας, που αποκτούν έμφαση από το Σκορπιό και καθορίζονται από τον Άρη που κυβερνά πάντα την ατραπό του ατομικού μαθητή .                                                                                                        
Σήμερα ο παγκόσμιος μαθητής –η ανθρωπότητα ως σύνολο - στέκει στην είσοδο της Ατραπού καθώς η Δύση ήταν κάτω από την επιρροή του Άρη και αυτό έχει τελειώσει. 
 Επίσης ο Άρης κυβερνά τις πέντε αισθήσεις.                                                               
Αυτές είναι η βάση κάθε ανθρώπινης γνώσης εκεί που σχετίζεται ή υπονοείται το χειροπιαστό ή αντικειμενικό.                                                                              
Επομένως ο Άρης κυβερνά την επιστήμη και αυτή ήταν η αιτία για τον θεμελιώδη και όχι μόνο υλισμό της επιστήμης –έναν υλισμό που μειώνεται γοργά καθώς η επιρροή του Άρη πλησιάζει στο τέλος του κύκλου.                            
Ήδη ,η τάση της σύγχρονής επιστήμης μετατοπίστηκε στο χώρο του μη- χειροπιαστού και του μη υλικού.                                                                                       
Η αντίθεση για τον αποκρυφισμό μειώνεται και αυξάνεται η δύναμή του.                  
Οι λεπτότερες αισθήσεις αντικαθιστούν τις φυσικές αισθήσεις πάνω στις οποίες ο Άρης είχε έλεγχο για πολύ καιρό.                                                   
Αναπτύσσονται οι ψυχικές αισθήσεις- ψυχόραση, ψυχακοή κλπ.
 Ο Σκορπιός είναι γρήγορος στην κίνησή του, θανατηφόρος στην επίδρασή του και είναι ένα πλάσμα της γης.
Είναι επίσης το σύμβολο του μετασχηματισμένου Κάβουρα  στον Καρκίνο. Συνδέεται με Ποσειδώνα και το αποτέλεσμα της εξελικτικής διαδικασίας και δείχνει την επικίνδυνη φύση του ανθρώπου που δεν είναι μεταμορφωμένος και επομένως είναι επιζήμιος και επιβλαβής για τους άλλους.
Τα τρία σύμβολα του σκορπιού είναι το φίδι, ο σκορπιός, και ο αητός, δηλ.τα τέσσερα επίπεδα στα οποία κινείται αυτό το ζώδιο- το υποχθόνιο (φίδι), το χθόνιο (σκορπιός), το υδάτινο (σκορπιός) και το αέρινο (αητός) – απουσιάζει απλά το στοιχείο της φωτιάς.                                                                                                     
Ως ζώδιο θανάτου συνδέεται Ιεραρχικά με τον ψυχοπομπό Ερμή ο οποίος μεσολαβεί μεταξύ ορατού και αοράτου κόσμου μεταφέροντας τις ψυχές.
Ο Σκορπιός – αητός, κυρίαρχος του αέρα συνδέεται πάλι με τον Ερμή, κατ’ εξοχήν αέρινο και διανοητικό πλανήτη, καθώς ο αέρας συνδέεται με διανόηση. Ο Ερμής, ως κερδώος Ερμής, συνάδει με τη χρηματοοικονομική φύση του Σκορπιού.                                                                                                                              Ο Σκορπιός ως ζώδιο που μετέχει σε πολλά επίπεδα χρειάζεται σε Ιεραρχικό επίπεδο ένα πλανήτη αγγελιοφόρο και κομιστή μηνυμάτων μεταξύ των επιπέδων, που είναι ο Ερμής.                                                                                                      
όλους τους κόσμους και όλα τα επίπεδα.                                                                                

Ο άφυλος Ερμής παραπέμπει στους αγγελιοφόρους, και την επικοινωνία με
Ο Ερμής του Σκορπιού δηλαδή παίζει καθοριστικό ρόλο μέσα στα πλαίσια της Ιεραρχίας,  μπορεί ν’ ανεβοκατεβαίνει τα επίπεδα ,δίνει πληροφορίες από το ένα επίπεδο στο άλλο, αλλά για να μπορέσει να επιτελέσει αυτή του τη λειτουργία του αγγελιοφόρου – κομιστή πρέπει να δρα σε ένα ζώδιο που στη φύση του περιέχει όλα τα επίπεδα, από το πιο χαμηλό (υποχθόνιο) στο πιο υψηλό (αέρινο), να είναι σε ζώδιο που περιέχει ό,τι πιο χαμηλό σ’ επίπεδο κραδασμού έως και τον πιο υψηλό κραδασμό, και τέτοιο ζώδιο είναι μόνο ο Σκορπιός.

Ο Σκορπιός συνδέεται επίσης με ενδιαφέρον με τον αστερισμό του Καρκίνου, μέσα από τις επιρροές της 6ης ακτίνας, καθώς αυτή εκφράζεται μέσα από τον Ποσειδώνα  αλλά με έναν πνευματικό και εσωτερικό τρόπο , στην εναρμόνιση με το θεϊκό, της ύλης με το πνεύμα.
 ‘Αρης μη ιερός πλάνήτης, Ποσειδών-ιερός  πλανήτης.                                                                                                                                                    
Ο Ποσειδώνας κυβερνά εσωτερικά τον Καρκίνο.                                              
Επομένως η σημασία είναι ξεκάθαρη, γιατί ο Καρκίνος είναι το ζώδιο της γέννησης , είναι η πόρτα μέσα στην ενσάρκωση και στο ζώδιο της διαδικασίας της γέννησης.                                                                                                                      
Ο Σκορπιός είναι το ζώδιο του σεξ και της αναγέννησης, και η γέννηση είναι το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα της σχέσης των δυο φύλων.                                                                  
Ο Πατέρας /πνεύμα και η Μητέρα /ύλη όταν έλθουν σε επαφή δημιουργούν τον Υιό.                                                                                                                                  
Οι δοκιμασίες, οι δυσκολίες και οι πόνοι αυτής της εποχής, είναι οι ενδείξεις ή τα συμπτώματα  της «εισόδου σε εκδήλωση » του νέου πολιτισμού ,της νέας εποχής που όλος ο κόσμος αναμένει.
Η ενέργεια της 6ης ακτίνας του Άρη μετουσιώνεται στην 6η ακτίνα του Ποσειδώνα , γιατί ο «ένας είναι αντικειμενικός και γεμάτος αίμα » και ο άλλος είναι «υποκειμενικός και γεμάτος ζωή.»                                                                          
Οι παλιές ταυτίσεις καταπαύουν, νέες τάσεις για ανώτερες λεπτότερες και πιο πνευματικές ταυτίσεις εμφανίζονται .
Μέσα από την επιρροή των Ερμή και Ποσειδώνα αναπτύσσεται η ομαδική συνείδηση του ατόμου
Οι φωτισμένοι δάσκαλοι που έχουν Ερμή στο Σκορπιό έχουν ως αποστολή να ανεβοκατεβαίνουν τα επίπεδα, να συλλέγουν όλες τις πληροφορίες και να ενημερώνουν τις Ιεραρχίες για το βαθμό προώθησης του Σχεδίου.
 Θα αντιληφθείτε επίσης την πίεση κάτω από την οποία αγωνίζεται αυτή τη στιγμή η Ιεραρχία καθώς η ενέργεια του Άρη εκφράζεται πάνω στο αστρικό πεδίο.                                                                                                                            
Θα ανυψώσει ο παγκόσμιος Ηρακλής αυτό το πρόβλημα στους ουρανούς και θα "υψώσει την Ύδρα" του πάθους και τους μίσους, της απληστίας και της επιθετικότητας και του εγωισμού και της φιλοδοξίας στο βασίλειο της ψυχής;
Ή θα μεταφέρει ολόκληρο το θέμα κάτω στο φυσικό πεδίο με την αναπόφευκτη συνέπεια της παγκόσμιας καταστροφής, του παγκόσμιου πολέμου και θανάτου;


Αλλάζοντας τον κυβερνήτη
Για το Σκορπιό η μετάβαση δείχνει εύκολη καθώς γίνεται από τον Άρη  στον Άρη .                                                                                                                      
Ο παραδοσιακός –υποανάπτυκτος Άρης  έχει την τάση να μπλέκει το Σκορπιό σε καταστάσεις από τις οποίες δεν μπορεί να ξεμπλέξει.                                                                                              
Μπλεγμένες με προσκολλήσεις και εξαρτήσεις συναισθηματικής ή οικονομικής φύσης ,μένει σε μία κατάσταση  συναισθηματική ή εργασιακή χωρίς να έχει τη δύναμη να απαγκιστρωθεί και να απομακρυνθεί.                                                                     
Πιστεύει ότι «αν κάνω αυτό, θα γίνει εκείνο» ή «αν φύγω, θα πληγωθεί αυτός», ή «αν φύγει, τι θα κάνω ύστερα;».                                                                       
Αδυνατεί δηλαδή να δει πώς είναι δυνατόν να υπάρξει συνέχεια μετά από ένα αποχωρισμό.                                                                                                                  
Στις συναισθηματικές σχέσεις πληγώνεται εύκολα και είτε αποχωρεί και αυτοκαταστρέφεται  είτε αναζητά εκδίκηση..                                              
Πάντως ποτέ δεν ξεχνά μια κατάσταση που τον έχει προσβάλλει ή πληγώσει.  Η επιθετικότητα ( Άρης) και το ισχυρό αίσθημα ζήλειας ( Σκορπιός) που μπορεί να γίνει έμμονη ιδέα μπορεί να οδηγήσει σε ιδιαίτερα ακραίες αντιδράσεις.
Αυτό που συμβαίνει όμως όταν ο Σκορπιός στρέφει την προσοχή του εσωτερικά  είναι η διαπίστωση ότι όλα αυτά τα πράγματα δεν τον αφορούν. Δεν είναι δικά του. Δεν χρειάζεται να τα υπηρετεί.                                                         
Διακρίνει την ψευδαίσθηση από την πραγματικότητα.                                                                     Η θετική παρουσία του Άρη στο Σκορπιό χαρίζει επιμονή και υπομονή, αρετές που όταν αξιοποιούνται θετικά αποδεικνύονται ιδιαίτερα δημιουργικές.                                                    
Δεν υπάρχει τίποτε και κανείς που μπορεί να τον εμποδίσει να πετύχει αυτό που λαχταρά.                                                                                                                       
Aυτή η θέση δείχνει επιδεξιότητα στο χειρισμό του μαχαιριού –πχ. χειρουργοί.                                                                                                  
Ο μαθητής Σκορπιός μαθαίνει να κόβει το Γόρδιο Δεσμό με το μαχαίρι, να αντιμετωπίζει το Μάγο με το Σπαθί και να αντιπαλεύει την Πλάνη με τη Δράση.                                                                                                                                                Ο Σκορπιός μαθητής καλείται να γίνει Φύλακας (ή άλλος Σαμουράι) και να τοποθετηθεί στη Μάχη καλού και κακού, μακριά από τις εξαρτήσεις, επιλέγοντας αυτούς που θα δώσει την αφοσίωση του με βάση την ειλικρίνεια και την ακεραιότητα κι όχι με βάση τις διάφορες υποσχέσεις και εξαρτήσεις.
Μην κοιτάζετε χαμηλά.

Κοιτάζετε τον αετό. Κάνετε επίκεντρό σας την θειότητα.       



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου